Advokátní kancelář KŠB se stala nejlepší právní firmou v ČR27/04/15 / Zprávy

Advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík (KŠB) byla při udílení cen Chambers Europe Awards for Excellence v Amsterdamu již potřetí vyhlášena nejlepší právní firmou v Česku.

Letošní ocenění, které pravidelně uděluje přední britská ratingová agentura Chambers & Partners, je o to hodnotnější, že poprvé v historii byly společně posuzovány národní i zahraniční advokátní kanceláře působící na českém trhu. Do užší nominace za Českou republiku bylo vybráno celkem sedm kanceláří, mezi nimiž zůstala z národních nezávislých firem KŠB jako jediná.

„Z ocenění máme samozřejmě hroznou radost. Chtěla bych poděkovat našim klientům, konkurentům, kteří nás pozitivně hodnotili, a samozřejmě všem členům týmu KŠB. Po ceně magazínu The Lawyer za nejvýznamnější evropský soutěžněprávní případ jde v krátké době již o druhé mezinárodní uznání, kterého si velmi vážíme,“ uvedla řídící partnerka KŠB Dagmar Dubecká, která společně s dalším partnerem kanceláře Martinem Krejčím cenu v Amsterdamu převzala. „Jsme také rádi, že tak významné ocenění jsme získali v roce, ve kterém naše kancelář slaví 25 let od založení, a že i v 25. roce své existence zůstává naše kancelář jednou z nejrespektovanějších v České republice,“ doplnil Martin Krejčí.

KŠB ocenění získala již potřetí. Trofej si zástupci kanceláře odnesli už v letech 2008 a 2012. V žádném z dosavadních ročníků pak KŠB nechyběla mezi advokátními kancelářemi v užší nominaci.

Ocenění Chambers Europe Awards for Excellence uděluje londýnské vydavatelství Chambers & Partners, které se zabývá hodnocením trhu právních služeb po celém světě. Chambers & Partners každoročně vydává ratingové publikace, mapující nejkvalitnější advokátní kanceláře v Evropě, USA, Latinské Americe i asijsko-pacifické oblasti. Jednotlivé advokátní kanceláře pravidelně hodnotí více než 130 analytiků.

V rámci ročenky Chambers Europe 2015 je KŠB doporučována v oblastech bankovního a finančního práva, soutěžního práva, korporačního práva a M&A, řešení sporů, energetického práva a projektů, restrukturalizace a insolvence, daní a v oblasti technologií, médií a telekomunikací. KŠB se v žebříčku nejlepších advokátních kanceláří Chambers Europe a Chambers Global i v publikacích dalších ratingových agentur (např. IFLR, Legal 500) umísťuje opakovaně. Za své kvality je oceňována advokátní kancelář jako celek i jednotliví advokáti.

V březnu 2015 advokátní kancelář KŠB bodovala také v rámci The Lawyer European Awards 2015. Soutěžněprávní tým advokátní kanceláře KŠB vedený partnerem Pavlem Dejlem si vydobyl významné mezinárodní uznání, když porota složená z předních evropských firemních právníků a seniorních partnerů advokátních kanceláří zvolila jako nejpozoruhodnější evropský soutěžní případ roku 2015 spor klienta KŠB  proti České republice před Evropským soudem pro lidská práva. Vedle vítězství ve zmíněné kategorii byla advokátní kancelář KŠB mezi nominovanými rovněž v kategorii Právní firma roku 2015 ve střední Evropě.