Asistence v další IT transakci01/12/22 / Zprávy

Tým KŠB (Drahomír Tomašuk, Ján Béreš, Pavel Dejl, Martin Vráb, Karolina Vosátková) asistoval našemu dlouhodobému klientovi, společnosti Solitea, při další akvizici v oblasti IT. Tentokrát se Solitea zaměřila na expanzi na slovenském trhu, když získala firmu Commander Services zabývající se monitoringem vozidel.

Společnost Commander Services vznikla v roce 2005 a od té doby se vypracovala na slovenského lídra v segmentu GPS monitoringu vozidel. Poskytuje komplexní řešení pro zákazníky zahrnující mj. elektronickou knihu jízd, tankovací karty, automatické stahování dat z tachografu, aktivní hlídání motorového vozidla a další. Společnost má čtyři pobočky na Slovensku a dvě v Česku.

Naše poradenství se týkalo českých aspektů transakce a zahrnovalo přípravu návrhu na povolení spojení, due diligence týkající se českých aspektů Commander Software a dále přípravu smluvních ustanovení týkajících se pokrytí rizik spojených s právy k software. Transakční poradenství na Slovensku řídila AK Relevans.

Více informací k této transakci naleznete v tiskové zprávě společnosti Solitea či v médiích například zde.

Od 1.12.2022 se Solitea přejmenovává na Seyfor. Důvod rebrandingu vysvětluje generální ředitel společnosti Martin Cígler: „Chceme být srozumitelní pro zákazníky na celém světě. Název Seyfor nás nebude limitovat na nových trzích tím, že by mohl být podobný názvu lokálních společností.“ Podrobnosti naleznete v tiskovém prohlášení. Za celé KŠB Seyfor přejeme, aby se jí pod novým jménem dařilo minimálně stejně tak dobře, jako doposud.