Poradenství skupině Solitea při zajištění financování01/03/22 / Zprávy

KŠB poskytla poradenství společnosti Solitea, jedné z největších softwarových firem ve střední Evropě, při zajištění financování v celkové výši přibližně 70 milionů EUR. Prostředky budou sloužit mimo jiné k refinancování stávajících úvěrů Solitea.

Pod vlajkou skupiny Solitea v současné figuruje více než 15 společností a skupina se nadále rozrůstá napříč evropskými zeměmi.

KŠB měla příležitost v poslední době asistovat skupině Solitea rovněž v řadě akvizičních projektů, díky nimž Solitea nadále upevňuje svou pozici na evropském trhu. Mezi nejvýznamnější projekty se řadí například akvizice PRYTANIS, a.s., předního českého dodavatele informačních systémů pro autodopravce, provozovatele osobní přepravy a spediční a logistické společnosti (více informací zde); akvizice Mainstream Technologies, s.r.o. a její mateřské společnosti Powerstream, a.s., ve svém segmentu nejvýznamnějších partnerů globální technologické společnosti Microsoft (více informací zde); akvizice D3Soft, která se specializuje na vlastní vývoj a implementaci CRM systému a řešení pro energetiku pro střední a velké společnosti (více informací zde) či akvizice společnosti AspectWorks zaměřující se na se na cloudové platformy (více informací zde).