Asistence Solitee při akvizici Mainstream19/07/21 / Zprávy

Tým KŠB (partner Drahomír Tomašuk a advokát Ján Béreš) asistoval společnosti Solitea při akvizici 100% podílu ve společnosti Mainstream Technologies, s.r.o. a její mateřské společnosti Powerstream, a.s., ve svém segmentu nejvýznamnějších partnerů globální technologické společnosti Microsoft. Pro Soliteu jde v pořadí již o sedmou akvizici významného partnera Microsoftu.

Naše poradenství spočívalo především v provedení právní prověrky společností Mainstream a Powerstream, v přípravě a vyjednávání akviziční dokumentace a posouzení soutěžních aspektů celé transakce.

Mainstream působí na trhu již více než 15 let a poskytuje například poradenství pro komunikaci a spolupráci, pomoc s digitální transformací a adopcí, až po návrhy a realizaci hybridní cloudové infrastruktury či poradenství ve věci kybernetické bezpečnosti od hodnocení až po implementaci bezpečnostních řešení využívajících umělou inteligenci.

Solitea zaměstnává přes 1000 zaměstnanců ze sedmi zemí světa a v rámci evropského regionu má přes 260 000 zákazníků v 15 zemích, dlouhodobě patří k nejrychleji rostoucím IT společnostem v regionu. V posledních letech uskutečnila Solitea s asistencí KŠB řadu významných akvizic IT společností (např. Altus software, Aquasoft, Axiom, BI Experts, CDL SYSTEM, Clever Decision, D3Soft, Dotykačka, Dynamica, GEMMA Systems, nebo Vema).

Další informace naleznete v tiskové zprávě společnosti Solitea zde.