Asistence v další významné transakci v oblasti digitalizace vzdělávání24/04/23 / Zprávy

Tým KŠB pod vedením Drahomíra Tomašuka a Jána Béreše a asistencí Josefa Novotného poskytl právní poradenství při další významné transakci v oblasti IT a vzdělávání. Našemu klientovi, společnosti Sandberg Capital, jsme tentokrát asistovali při investici do české aplikace pro správu školek Twigsee.

Nad rámec standardního poradenství při procesu due diligence a přípravě transakční dokumentace se KŠB podílela na vytvoření struktury holdingové skupiny Educleus. Poradenství KŠB zahrnovalo nejen založení samotné holdingové společnosti, ale i řešení otázek spojených s financováním skupiny a v neposlední řadě též zajištění podmínek pro další rozvoj skupiny.

Cílem nově vzniklé skupiny, jejíž součásti se staly společnosti Bakaláři i Twigsee, je poskytovat digitální podporu českým školkám a školám. Na rozvoji v této oblasti bude Sandberg Capital společně s minoritními vlastníky společnosti Bakaláři Software (jejíž majoritním vlastníkem je právě Sandberg Capital) nadále spolupracovat se zakladatelkou Twigsee Vandou Seidelovou (více zde).

V rámci dlouhodobé spolupráce poskytla KŠB již dříve společnostem ze skupiny Sandberg Capital, která působí na trhu od roku 2014, poradenství v rámci akvizic různorodých společností zejména v segmentech IT, telekomunikací, vzdělávání, zemědělství a maloobchodu, mimo jiné společností DAKTELA či Green Fox Academy.