KŠB asistovala společnosti Inner Mongolia Mengtai při akvizici české části skupiny apt10/08/20 / Zprávy

Tým KŠB (řídící partnerka Dagmar Dubecká, advokáti Sasha Štěpánová, Jana Guričová, Viktor Zelinka a Dana Jacková) poskytl právní poradenství čínské společnosti Inner Mongolia Mengtai při akvizici české části evropské skupiny apt.

Skupina apt je jednou z předních evropských firem podnikajících hliníkovém průmyslu. Vyrábí, zpracovává a prodává hliníkové profily a výrobky pro stavebnictví, dopravu, automobilový průmysl a ostatní průmysl. Skupina má výrobní střediska v Německu, Nizozemsku a České republice.

Skupina Mengtai je jednou z největších soukromých společností působících ve čínské oblasti Vnitřní Mongolsko a zabývá se těžbou uhlí, výrobou elektrické energie a hliníkovým průmyslem.

Asistence KŠB zahrnovala především provedení komplexního due diligence české dceřiné společnosti apt Products s.r.o., poradenství ohledně transakční dokumentace a  poradenství ve věci hospodářské soutěži a regulatorních otázek (zejména z oblasti životního prostředí a GDPR). KŠB v této transakci spolupracovala s německou advokátní kanceláří Heuking Kühn Lüer Wojtek.