Poradenství společnosti Solitea při akvizici společností VASCO a Gesteem Society06/10/22 / Zprávy

Tým KŠB (pod vedením Drahomíra Tomašuka a Jána Béreše s podporou Josefa Novotného pro transakční část a due diligence, dále tvořený Jaroslavem Zahradníčkem, Viktorem Zelinkou a Denisou Josefikovou pro oblast due diligence a Pavlem Dejlem, Martinem Vrábem a Karolinou Vosátkovou pro otázky hospodářské soutěže) poskytl právní poradenství svému dlouhodobému klientovi, společnosti Solitea, při akvizici dvou dalších IT společností.

V prvním případě se jedná o akvizici slovinské IT společnosti VASCO, která vyvíjí a prodává podnikové IT systémy. Vasco bude spadat pod slovinskou společnost SAOP, kterou Solitea vlastní, a ve které sdružuje firmy působící na chorvatském, slovinském a také srbském trhu. Solitea tak díky této akvizici posiluje svou přítomnost na Balkáně. Naše asistence spočívala v nastavení transakční dokumentace, korporátním poradenstvím a otázkách hospodářské soutěže, jelikož transakce podléhala schválení českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a jeho slovinského protějšku.

V druhém případě pak Solitea získala společnost Gesteem Society působící v České republice, na Slovensku a v Nizozemí. Gesteem je významným dodavatelem takzvaných business inteligence řešení a datových skladů. V této akvizici, která ještě podléhá schválení ÚOHS, jsme klientovi poskytli komplexní právní servis.

Solitea je jedním z největších dodavatelů účetních a podnikových informačních systémů v regionu střední a východní Evropy, má 1400 zaměstnanců a v posledních letech získala řadu společností, často za podpory KŠB (z poslední doby lze jmenovat například akvizice společností Techniserv IT, Mainstream, Prytanis, AspectWorks, D3Soft, Axiom Provis, BI Experts, CDL SYSTEM, Clever Decision, Touchscreen, Dynamica, GEMMA Systems, Smart software, Vema a další).

Více informací k akvizici VASCO naleznete například zde či zde, k akvizici Gesteem Society pak zde.