KŠB asistuje skupině B&K Nemovitostní investice17/01/22 / Zprávy

Tým KŠB pod vedením Jiřího Horníka a za asistence advokáta Jakuba Poroda a koncipientky Zuzany Slabé asistuje skupině B&K Nemovitostní investice při právních prověrkách, přípravě a vyjednání transakční dokumentace a v některých případech i při dalším developmentu nabývaných nemovitostí. 

B&K Nemovitostní investice je investiční skupina specializující se na nákup středně velkých nemovitostí za účelem jejich dalšího developmentu, a to primárně v oblastech Středočeského, Jihočeského, Pardubického a Karlovarského kraje. Konkrétní způsob provedení dalšího developmentu je velice flexibilní a závisí na typu nemovitosti. Může mít podobu pouhé renovace ale i kompletního developmentu brownfieldu od zasíťování až po výstavbu. Po dokončení příslušného projektu zpravidla dochází k jeho prodeji a realizaci výnosu.

B&K Nemovitostní investice založili v roce 2020 Vladimír Brůna a Martin Kočica, kteří skupinu aktivně spravují a řídí. „Během roku a půl skupina zainvestovala 300 mil. Kč do 14 projektů a má za sebou 3 úspěšné exity. Specializujeme se na projekty, které jsou příliš velké pro malé investory a příliš malé pro velké hráče. Přitahují nás nemovitosti, které mají majetkoprávní, technické či jiné vady. Po jejich odstranění pak zvažujeme, zda nemovitost prodáme nebo budeme dále rozvíjet.” říká Vladimír Brůna.