Dokončení prodeje portfolia logistických parků podfondu ARETE INVEST CEE II s asistencí KŠB12/03/21 / Zprávy

Investiční a nemovitostní skupina ARETE dokončila 11. března prodej kompletního portfolia podfondu ARETE INVEST CEE II v hodnotě 113,2 milionu EUR společnosti Cromwell European REIT (CEREIT), veřejně obchodovatelnému real estate investment trustu kotovanému na singapurské burze cenných papírů. O uzavření transakce jsme již informovali zde

Portfolio zahrnuje jedenáct logistických a průmyslových parků v České republice a na Slovensku, které jsou pronajaté sedmnácti zejména mezinárodním nájemcům. Kupující získal celkovou nájemní plochu přes 125 tisíc metrů čtverečních a dalších 140 tisíc čtverečních metrů pozemků určených k výstavbě.

Tým KŠB asistoval skupině ARETE v průběhu celé existence podfondu, včetně jeho strukturování, nákupu jednotlivých nemovitostí, jejich developmentu, stejně jako při financování a refinancování celého portfolia nemovitostí. Transakci vedl partner Jiří Horník s podporou partnera Martina Krejčího, dále asistovali advokáti Jakub Porod, Josef Kříž a Jaroslav Zahradníček a advokátní koncipient Ondřej Siška.

Chtěl bych poděkovat týmu KŠB za asistenci po celou dobu existence druhého podfondu ARETE INVEST CEE II, která byla završena úspěšným prodejem portfolia i v tak nelehké době. Díky spolupráci s KŠB se podařilo realizovat složité nemovitostní projekty, nastavit základní parametry fungování podfondu s různými druhy investičních akcií, jakož i úspěšně spolupracovat na nastavení externího spolufinancovaní fondu renomovanými bankovními skupinami. “ doplnil Lubor Svoboda, spoluzakladatel skupiny ARETE.

Skupina ARETE je dlouhodobý klient naší kanceláře a vážíme si toho, že jsme u této transakce mohli být.

Další informace naleznete v tiskové zprávě společnosti ARETE zde.