Akvizice apt Group společností Inner Mongolia Mengtai zařazena na Deals of the Year 2020.16/02/21 / Zprávy

Akvizice skupiny apt čínskou společností Inner Mongolia Mengtai byla zařazena na prestižní seznam Deals of the Year 2020, který každoročně vyhlašuje China Business Law Journal.

KŠB při transakci asistovala skupině Mengtai a zajišťovala due diligence české dceřiné společnosti apt Products a poradenství ohledně transakční dokumentace, hospodářské soutěžě a regulatorních otázek (zejména z oblasti životního prostředí a GDPR). Hlavním právním poradcem skupiny Mengtai byla významná německá kancelář Heuking Kühn Lüer Wojtek.

Inner Mongolia Mengtai je jednou z největších soukromých společností působících ve čínské oblasti Vnitřní Mongolsko a zabývá se těžbou uhlí, výrobou elektrické energie a hliníkovým průmyslem.

Skupina apt je jednou z předních evropských firem podnikajících hliníkovém průmyslu. Vyrábí, zpracovává a prodává hliníkové profily a výrobky pro stavebnictví, dopravu, automobilový průmysl a ostatní průmysl. Součástí akvizice byly výrobní střediska apt v Německu, Nizozemsku a České republice.

Další informace a přehled výherců naleznete zde.