Kocián Šolc Balaštík poskytovala právní poradenství společnosti Boels ohledně českých aspektů akvizice společnosti Cramo prostřednictvím veřejné nabídky v hodnotě více než 1 miliardy euro10/03/20 / Zprávy

Advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík poskytovala právní poradenství společnosti Boels Topholding BV (Boels) ohledně českých aspektů termínovaného úvěru a revolvingového úvěrového rámce pro společnost Boels v hodnotě přes 1 miliardu EUR poskytnutého syndikátem bank složeným z Credit Suisse International, ING Bank NV, ABN AMRO Bank NV, Coöperatieve Rabobank UA a BNP Paribas Fortis NV / SA jako pověřenými hlavními aranžéry, bookrunnery a upisovateli.

Financování bylo využito k nabytí všech akcií společnosti Cramo plc (Cramo), která je kótována na burze Nasdaq Helsinky. Společnost Boels získala akcie prostřednictvím dobrovolné doporučené veřejné nabídky na koupi akcií, následné nabídky, nákupů na volném trhu a následného vytěsnění. Úvěrové financování navíc slouží k refinancování stávající zadluženosti společností Boels a Cramo.

Společnost Cramo by v rámci nabídky dobrovolného převzetí oceněna na přibližně 614 milionů EUR. Cílem navrhované akvizice je vytvořit klíčového panevropského poskytovatele na trhu s pronájmem zařízení, který podniká v 17 zemích a který se ve 12 z nich umisťuje mezi třemi největšími hráči. Očekává se, že společnost bude mít po sloučení roční tržby přibližně 1,25 miliardy EUR a s více než 750 provozovnami jednu z největších sítí půjčoven v Evropě.

Tým Kocián Šolc Balaštík tvořili mj. Martin Krejčí (partner) a Ivo Průša (advokát).