KŠB poskytovala poradenství při první emisi dluhopisů společnosti ENERGO-PRO18/12/17 / Zprávy

KŠB poskytovala právní poradenství svému dlouholetému klientovi, energetické skupině ENERGO-PRO, při emisi eurobondů o celkovém objemu ve výši 370 mil. EUR, jež byly přijaty k obchodování na regulovaném trhu GEM na irské burze cenných papírů. Eurobondy jsou splatné 7. 12. 2022, s pevným kuponem 4,000 % ročně, emisní cena byla 100 %. 

Právní poradenství ze strany expertů KŠB, v čele s partnerem Christianem Blatchfordem, bylo zaměřeno na otázky českého práva – a to především na související úvěrové vztahy, kdy musela být mimo jiné vyřešena otázka souhlasů bank k financování.

Dluhopisy byly umístěné u velkého počtu mezinárodních renomovaných institucionálních a privátních investorů.  Čistý výnos z emise bude použit na refinancování stávajících úvěrů a na všeobecné korporátní účely.

Skupina Energo-Pro provozuje vodní elektrárny ve střední a východní Evropě, v oblasti Černého moře a Kavkazu. Jako původně česká firma postupně expandovala do Bulharska, Gruzie a Turecka. Společnost se zabývá také distribucí a prodejem elektřiny, účastní se rovněž mezinárodního obchodu s elektřinou.