Právní služby pro Tiger Global Management při převodu minoritního podílu v Seznam.cz11/01/16 / Zprávy

Advokátní kancelář KŠB poskytovala právní služby mezinárodní investiční skupině Tiger Global Management se sídlem v New Yorku, a to při vyjednávání a uzavírání transakční dokumentace k převodu minoritních akcií ve vlastnictví společností Tiger Holding Four a Mirua International. Nabyvatelem vlastních akcií se stala cílová společnost Seznam.cz.

Právní poradenství KŠB se zaměřilo konkrétně na oblast českého korporačního a smluvního práva včetně práva zástavního. Náročné bylo tím, že v jeho rámci bylo třeba sladit zájmy obou minoritních akcionářů a že probíhalo ve velmi krátkém časovém rozpětí.

Tiger Holding Four a Mirua International vlastnily 30procentní podíl v Seznam.cz od roku 2007. Pro Seznam.cz, provozující stejnojmenný největší český internetový portál, tak transakce znamená, že společnost přestala mít po 15 letech minoritní akcionáře. Jediným konečným vlastníkem společnosti je její zakladatel Ivo Lukačovič. Seznam.cz je známý mimo jiné svou inovativností i schopností konkurovat světovým webovým vyhledávačům.