Další právní publikace na trhu z pera členů advokátní kanceláře KŠB29/07/15 / Zprávy

Ve vydavatelství Wolters Kluwer nově vychází ucelený přehled nejdůležitějších judikátů vztahujících se k oblasti obchodních korporací použitelných po rekodifikaci, na jehož vzniku se podílel autorský kolektiv z advokátní kanceláře KŠB v čele s profesorem Janem Dědičem, odborníkem na právo obchodních společností.

Nová publikace, která obsahuje víc než 1000 judikátů, se dělí na obecnou část, oblast osobních společností (společnost komanditní a veřejná obchodní společnost) a kapitálových společností (s. r. o. a a. s.). Jednotlivé kapitoly jsou přehledně a podrobně členěny. Každý judikát je uveden názvem, který charakterizuje jeho obsah, dále obsahuje výčet ustanovení, na něž se vztahuje, právní větu, prameny vč. označení v systému ASPI, příp. poznámku autora a použitelností pro typy společností.

Čtenář zde nalezne všechny relevantní informace o použitelné judikatuře, a publikace je tak nepostradatelnou pomůckou pro orientaci v dané oblasti, a to pro soudce, advokáty i další subjekty, které přicházejí do kontaktu s problematikou obchodních společností.