Dagmar Dubecká diskutovala o diverzitě ve vrcholovém vedení firem27/11/14 / Zprávy

Řídící partnerka advokátní kanceláře KŠB Dagmar Dubecká se zúčastnila společné konference vydavatelství Economia a platformy Byznys pro společnost s podtitulem „Bereme ženy na palubu“. V rámci jednoho ze čtyř „panelů“ diskutovala společně s dalšími účastnicemi žebříčku TOP 25 žen českého byznysu o tématech spojených s diverzitou ve vrcholovém vedení firem.

Dagmar Dubecká ve svých komentářích zdůraznila, že ačkoli je větší angažovanosti žen ve vrcholových pozicích nakloněna, není zastánkyní  názoru, že by v tomto ohledu byly prospěšné povinné kvóty na zastoupení žen v kótovaných společnostech, jejichž zavedení plánuje Evropská komise.

Otázkám diverzity ve firmách, tedy principu vytváření rovných podmínek pro osobní rozvoj a další růst, se věnovaly i další panelové diskuse konference, zaměřené na srovnání míry diverzity v ČR a v zahraničí nebo na působení žen ve vrcholných funkcích veřejné sféry.

Konference se uskutečnila v příjemné a neformální atmosféře restaurace Mlýnec na Novotného lávce v Praze za účasti několika desítek hostů, včetně generálního ředitele společnosti IBM Česká republika, Branislava Šeba, nebo generální ředitelky společnosti Microsoft, s. r. o., Biljany Weber.