Tomáš Trávníček

Tomáš Trávníček je advokátem KŠB. Ve své praxi se specializuje zejména na oblast finančních služeb a kapitálové trhy.

Specializace


Reference

Člen týmu poskytujícího poradenství řadě prestižních architektonických studií – například Bjarke Ingels Group, při přípravě a projednávání smlouvy o dílo na architektonickou studii, projektové dokumentace a v dalších činnostech souvisejících s projektem Vltavské filharmonie, William Matthews Associates, kteří zvítězili v mezinárodní soutěži o návrh budovy nového ústředí Správy železnic v Praze či Benthem Crouwel Architects, vítězi mezinárodní soutěže na projekt nového hlavního nádraží v Brně.

Člen týmu poskytujícího poradenství jednomu z konsorcií v procesu přípravy nabídky týkající se výstavby dálnice D4, a to v otázkách českého práva (stavební právo, dopravní právo, financování a veřejné zakázky), přičemž se jednalo o první PPP financování výstavby dálnice po téměř 20 letech.

Člen týmu poskytujícího poradenství v oblasti úvěrového financování na straně úvěrujícího pro privátní banku působící zejména v regionu střední a východní Evropy.

Člen týmu poskytujícího poradenství v oblasti přeshraničního úvěrového financování na straně úvěrovaného v souvislosti s veřejnou nabídkou na odkup akcií předního evropského poskytovatele produktů ve stavebnictví.

Člen týmu poskytujícího poradenství investiční a nemovitostní skupině ARETE při refinancování 11 realitních společností v České republice a na Slovensku.

Člen týmu poskytujícího poradenství v oblasti přeshraničního akvizičního úvěrujícího financování na straně úvěrujícího.

Člen týmu poskytujícího poradenství v oblasti přeshraničního úvěrového financování na straně úvěrovaného v souvislosti s akvizicí společnosti působící v Srbsku.

Profil

Advokát od roku 2022.

Vzdělání:

  • Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci (Mgr. – 2018)
  • Paris Lodron Universität Salzburg (2017–2018)

Členství:

  • Česká advokátní komora