Martin Šolc získal mezinárodní ocenění za celoživotní přínos českému právnímu trhu07/06/17 / Zprávy

Za celoživotní přínos českému právnímu trhu byl na varšavském mezinárodním právním setkání General Counsel Summit 2017 oceněn Martin Šolc. Zakládající partner advokátní kanceláře Kocián Šolc Balaštík (KŠB) je mimo toto první ocenění udělované CEE Legal Matters také vůbec prvním zástupcem zemí střední a východní Evropy, který na začátku letošního roku stanul v čele největší světové organizace v oboru advokacie – Mezinárodní advokátní komory (IBA).

Na GC Summitu, který pořádají vydavatelé renomované právní publikace CEE Legal Matters, se každoročně scházejí špičkoví advokáti z celého regionu střední a východní Evropy. Letos poprvé v historii se na summitu udělovalo ocenění za přínos národnímu právnímu trhu v rámci střední a východní Evropy. Za Česko ocenění získal zakládající partner KŠB Martin Šolc a na slavnostním gala večeru v Hotelu Marriott ho v závěru minulého týdne zastoupil partner advokátní kanceláře Christian Blatchford.

„Velmi si tohoto ocenění vážím, zvlášť když je to vůbec poprvé, co je udělováno. V advokacii se pohybuji už 37 let a své povolání jsem vždy vykonával, jak nejlépe jsem uměl, a s plným nasazením. Práci samozřejmě nedělám kvůli sběru cen, přesto člověka potěší, když se mu dostane uznání nejen od spokojených klientů,“ řekl Martin Šolc, zakládající partner KŠB.

Martin Šolc je dlouhodobě jedním z nejrespektovanějších advokátů v České republice, se specializací především na poradenství při fúzích a akvizicích a restrukturalizacích firem a právo obchodních společností.

Jako advokát působí již od roku 1980 a v KŠB je zakládajícím partnerem. Více než 25 let je členem International Bar Association (IBA), od roku 2015 byl jejím viceprezidentem a od letošního roku zastává funkci prezidenta. Martin Šolc získal v letech 2007 a 2011 titul Právník roku v oblasti obchodního práva, mezinárodní ratingové publikace hodnotící trh právních služeb jej označují za předního právníka pro oblast korporačního práva a fúzí a akvizic v ČR.