Další ročník úspěšné soutěže Contract Competition už zná své vítěze19/12/16 / Zprávy

Již popáté se letos konala Contract Competition, soutěž pro studenty právnických fakult, kterou zastřešuje advokátní kancelář KŠB. Soutěž opět přilákala nadané studenty, které ze školních lavic na chvíli přenesla do prostředí byznysu a umožnila jim jejich vědomosti ověřit v praktických situacích. Ti nejlepší se utkali ve finálovém kole, které se uskutečnilo na začátku prosince na půdě Právnické fakulty Univerzity Karlovy. 

Tématem letošního ročníku byla distribuční smlouva. Účastníci se stali zástupci společnosti distribuující energetický drink Speedy (a Speedy for ladies) pro pražské vysokoškoláky. Nejdříve měli upravit písemný návrh rámcové smlouvy s dodavatelem těchto nápojů. Studenti měli zohlednit term-sheet se sjednanými obchodními podmínkami, a současně navrhnout smluvní úpravy tak, aby byly akceptovatelné pro dodavatele a současně dostatečně ochránily zájmy jejich klienta.

Na základě písemných podání byla jednotlivým týmům na míru připravena zadání se simulovanými spory, které soutěžící měli na základě jimi upravené smlouvy vyřešit se zástupci dodavatele. Porušení mlčenlivosti, nedodržení exkluzivity, nízké obraty, problémy s placením – to jsou jen některé z problémů, kterým soutěžící museli čelit. I přes někdy záludné otázky dobře připravených „zástupců“ dodavatele Speedyho z řad advokátních koncipientů KŠB to studenti zvládli výborně.

Vítězi soutěže se stali Barbora Studihradová a Pavel Martiník, na 2. místě se umístili Mikuláš Pejcha a Jan Drábek a třetí příčku obsadil Daniel Vrábel.

Letošní ročník nezklamal a účastníci opět předvedli vysokou kvalitu písemných podání i ústních jednání. KSB i tímto gratuluje výhercům a všem účastníkům děkuje za participaci.

Podrobnější zadání a průběh soutěže naleznete zde.

Fotografie z ústního kola naleznete níže.