Sympozium Základní otázky svěřenského fondu s účastí advokáta KŠB Vlastimila Pihery16/10/14 / Zprávy

Svěřenskému fondu, staronovému institutu správy majetku, který je po dlouhých desítkách let opět součástí českého právního řádku díky novému občanskému zákoníku, bude věnováno sympozium, jehož organizátorem je Centrum právní komparatistiky Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Uskuteční se 7. listopadu v prostorách Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Mezi tématy, o nichž se bude diskutovat, budou například vlastnictví a právní subjektivita svěřenského fondu, práva a povinnosti správce, svěřenský fond v mezinárodním právu soukromém a také kontrola a ochrana třetích osob. Právě posledně zmiňovanému tématu se bude ve své přednášce věnovat advokát KŠB Vlastimil Pihera.

Posláním organizátora sympozia, Centra právní komparatistiky Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (CPK), je srovnávat základní právní instituty různých právních řádů s cílem odhalit přednosti a zápory té které právní úpravy a využít tyto poznatky i při přípravě české legislativy a její aplikaci v právní praxi. CPK se přitom soustřeďuje na soukromé a evropské právo.